Uvolnění žlučových kamenů dle dr. Berana

24.08.2013 20:14

Potřebujete:

200g prvotřídního panenského olivového oleje, 250 g květu heřmánku, 500 g lněného semínka, 3 litry mléka , Karlovarskou sůl Vřídelní na vnitřní užití, a 3 dny volna

.

První den: Vstaneme v 5.00 hodin, vezmeme si 3 kávové lžičky karlovarské soli, vypijeme ¼ litru studené vody a udržujeme pohyb.  Posnídáme kávu, mléko nebo čaj a suchý rohlík. V poledne si opět vezmeme 3 kávové lžičky karlovarské soli, a totéž co k snídani nebo větší množství nesolené a nemastné kaše z hrubé krupice. Ve 13.45 ulehneme do tepla a ve 14.00 hodin přiložíme první teplý obklad z květů heřmánku ve dvou řídkých plátěných sáčcích. Obklady se střídají po deseti minutách a ohřívají se na pařáku. Sáčky jsou velikosti 20x50 cm naplněné heřmánkem. Přikládají se na pravou stranu do krajiny jaterní tak, aby zasáhly pod pravým bokem i část zad. Obklady přikládáme asi 2 hodiny. Odpoledne pijeme pouze čerstvé šťávy nejlépe z červené řepy nebo mrkve.

Druhý den: Vstaneme v 5 hodin a opakujeme to, co první den. Před 12 hodinou sníme opět větší množství kaše z hrubé krupice (nesolit, nemastit, nesladit). V kašovité stolici začínají vycházet kamínky. Ve 13.45 opět ulehneme do tepla a ve 14.00 hodin začneme dávat obklady z namletého lněného semínka uvařeného v mléce na hustou kaši, jejíž hustota se udržuje přiléváním mléka. Horká kaše se dává do sáčků a v nich se ohřívá na pařáku. Obklady se střídají po dvaceti minutách a přikládají se proti žlučníku ze předu a nemocný leží stále na pravém boku. Obklady končí v 17.00 hodin. Potom vypijeme 1/3 z připraveného oleje a zůstáváme v klidu ležet na pravém boku bez mluvení a pohybu. Další třetina oleje se vypije v 17.30 hodin a zbytek v 18.00 hodin. Pokud má někdo potíže s pitím oleje, může k tomu olizovat citron jako ochranu proti zvracení.

Potom je potřeba podložit si nohy tak, aby byly výš než hlava a stále ležíme na pravém boku v klidu bez mluvení alespoň 1 hodinu. V této době odchází kamínky bezbolestně do střev. Nesmí se jíst, pít, kouřit, nejlépe je usnout.

 Třetí den: Vstaneme v 5 hodin, déle neležíme, vezmeme si 3 kávové lžičky karlovarské soli. Kamínky vycházejí mezi 5 – 9 hodinou. Jsou měkké, zelené barvy, potažené zelenou blankou. Mezi léčbou nevycházíme ven, používáme kbelík a vodu, aby mohla být stolice oddělena. Kamínky většinou plavou na povrchu, protože jsou nasáklé olejem. Pokud se stolice nedostaví je nutno použít klystýr.

Po vyjití kamínků je možno pít a jíst vše bez obav.

Kůra se může za rok opakovat.

 

Před nasazením této očistné kůry je vhodné 10 – 14 dní pít bylinný čaj Žlučové kameny – SERAFIN